2015/16 szezon beharangozó

A hosszú nyári szünet után a sárvári csapat szeptember elején kezdte meg a felkészülést a 2015/16­-os kosárlabda szezonra. Ahogy az előző szezonokban idén sem változott a keret, vagyis a már jól összeszokott rutinos játékosok vágnak neki a mérkőzéseknek hétről hétre. A felkészülés során két tornán vettünk részt ahol összesen 8 mérkőzést játszottunk abból 7-et megnyertünk és a legutolsót is csak 1 ponttal veszítettük el. Így nyugodtan mondhatjuk, hogy eredményes volt a felkészülés.

Az idei bajnokság lebonyolítása kicsit változik az előzőekhez képest. Köszönhető, hogy a szövetség kevesebb pénzből gazdálkodik ill a csapatok létszáma is változott. A tavalyi 13 csapatból egy nem tudta vállalni a folytatást viszont helyette lett egy másik új szombathelyi gárda és csatlakozott még a Vasalja csapata a körmendi városi bajnokságból. Így a 14 klubot két 7-es csoportra sorsoltuk, akik oda-vissza vágós alapon játszanak egymással. A kialakult helyezéseket követően, a legjobb 4 keresztbejátszással folytatja két nyert mérkőzésig a bajnokságot. Ezt követően a párharcok győztesei egymás ellen játszanak két megnyert találkozóig. Majd a két továbbjutó csapat játssza a döntőt május elején ahol most nem csak 4 csapat, hanem a legjobb 8 dönti el az első helyezések sorsát.

Első mérkőzésnek mindjárt a szomszédos fürdővárosba, Bükre látogatunk október 15-én. A szebb napokat is látott csapat ellen egyértelműen a győzelem a cél csütörtökön este. Kezdés 18:45, Bük Városi Sportcsarnok.

Hajrá SAKK!