Parádés rajt a megyei bajnokságban

A hosszú nyári szünet után ismét elkezdődött a Szombathelyi Város és Városkörnyéki Kosárlabda Bajnokság október 3. hetében.
 
Idén 15 csapat méri össze tudását, hogy a végén átvehesse a megyei bajnoknak járó címet. Az előző évi eredmények alapján illetve sorsolással ismét két csoport került kialakításra. A 2015/16 bajnoksághoz képest történt némi változás a csapatokat illetően. Két új csapat lépett be a versengésbe, a Vépi Kosárlabda Csapat és a Falco KC U18 csapata az egy megszűnő szombathelyi gárda helyére.
 
A sárvári csapat a B jelű csoportba került besorolásra az előző szezonban elért eredménye alapján. Mellé került még a BC Olad, Vasalja, Viktoria Bútorház, Alpok Service és a Kőszegi SK.
 
A csapat keretében is történtek változások. Megnövekedett munkahelyi elfoglaltsága miatt eligazolt a csapattól az elmúlt évek egyik sikerkovácsa, Vavra Péter. A körmendi nevelésű volt NB1-es játékos mind mezőnyben mind pontok tekintetében nagyon fog hiányozni a sárvári parkettáról. Ezúton szeretnénk megköszönni az itt eltöltött éveket, ahol mérkőzésről mérkőzésre igazolta hatalmas küzdeni tudását, játékintelligenciáját. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban.
 
Az első mérkőzést mindjárt hazai pályán kezdte meg a fürdővárosi alakulat. Az ellenfél nem volt más mint a Kőszegi SK csapata. A fiúk hatalmas elánnal kezdték az új szezont. Az első negyed ennek megfelelően elég pont gazdagra sikeredett 23:17. A hazaiak szigorítottak a védekezésükön és mindössze 7 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. Támadásban pedig ott folytatták ahol abbahagyták. Így a félidőben 48:24 volt a sárvári előny. A játék képe a harmadik negyedben sem változott. Szigorú védekezés után pontos támadás befejezések jöttek a fürdővárosi fiúktól. Az utolsó negyedre csak egy kérdés maradt, hogy mennyi ponttal sikerül nyerni az első hazai mérkőzésen. A cseréknek köszönhetően kicsit vissza esett a hazaiak játéka de a fáradó vendégek ezt már nem tudták kihasználni. A mérkőzést a végig vezető SAKK csapata nyerte 91:41 arányban.
 
A következő mérkőzés 20.-án csütörtökön a Sárvári Tinódi Gimnázium csarnokában lesz, 19:15 kezdéssel.
 
Várunk mindenkit szeretettel!