Felemás folytatás

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Nagy Lajos Gimnázium tornacsarnokába látogattunk, a közvetlen riválisunkhoz. Egy győzelem esetén reális esély mutatkozott arra, hogy a csapat előrébb végezzen, mint a 3 helyezés. Az őszi hazai mérkőzésen 11 pontos vereséget szenvedtünk az egyetemi csapattól. A mérkőzés hazai kosárral indult de a vendégek hamar egalizáltak, majd a vezetést is magukhoz ragadták, amit a negyed végéig meg is őriztek, 11:14. A második negyedben mindkét csapat mindössze 8-8 pontot termelt így a félidőben maradt a 3 pontos sárvári vezetés. A mérkőzés 3. szakaszát a hazai csapat nagyon megnyomta aminek következtében már náluk volt az előny 3 ponttal. A fürdővárosiak azonban nem hagyták magukat egalizáltak, majd át is vették a vezetést. Igaz nem sokáig mert a egyetemi csapat is mozgósította minden erejét. 17 másodperc volt hátra amikor az eredményjelző 47:45 hazai vezetést mutatott a sárvári időkérésnél. A megbeszélt taktikát jól alkalmazva egy távoli 3 pontost értékesítve 47:48-ra átvették a vezetést a vendégek. A Szoese utolsó támadásából már nem született kosár, így a vendégek örülhettek az 1 pontos győzelemnek. A mérkőzés statisztikája IDE kattintva elérhető.

Az előző fordulóbeli győzelem ill a többi mérkőzés eredményei miatt csak az Olad elleni találkozó után dőlhetett el melyik helyen végezhetünk. A mérkőzés jól indult a sárvári csapat jó ritmusban kezdett de a hazaiak is termelték a pontokat így 13:13 zárult az első felvonás. A második negyedben aztán a vendég csapat mind támadása mind védekezése teljesen szétesett, ezt jól mutatja a 11 kapott és mindössze 1 dobott pont; 24:14. Sajnos a második félidő is ott folytatódott ahol az előző abbamaradt. A hazaiak értékesítették a helyzeteiket így tovább növelték előnyüket, a vendégek küzdöttek de a támadások pontatlanok voltak, 38:22. Az utolsó felvonásban sem változott a játék képe. Az Olad magabiztosan vezetett míg a fürdővárosiak ezen az estén nem találták a győzelemhez vezető utat. Így a végeredmény 55:29 lett. A mérkőzés statisztikája IDE kattintva elérhető.

Az elhalasztott mérkőzések után kialakult a folytatás is. Csapatunk a csoportjában a 3. helyen végzett így az ellenfél a másik 8-as második helyezettje, aki nem más mint a 9700.hu Ingatlan. A párharc két nyert mérkőzésig tart és az első mérkőzést 2018.03.02 játsszuk idegeben 20.15 kezdéssel.