Félidőben a harmadik helyen

A 2018/19 kosárlabda bajnokság a sárvári csapat számára október elején kezdődött. A megyei bajnokság lebonyolítása az előző évekhez képest kicsit változott, hiszen az eddigi kettő csoportos küzdelmek után idén egy csoportban játszanak a csapatok egymás ellen oda-vissza, hogy kiderüljön ki lesz az alapszakasz győztese. Májusra, a rájátszás után, pedig az aranyérem is kiosztásra kerül.

Az első négy fordulóban (sorrendben a Deck Bistro, Répcelaki SE, Cosmos Home, Kőszegi SE) veretlen maradt a csapat, és igen meggyőző különbségű győzelmeket sikerült aratni. Az egyetemi csapat ellen azonban nem tudtuk folytatni ezt a jó szériát. Sajnos a végig szoros egylabdás mérkőzésen az utolsó támadást nem siketült értékesíteni így egy pontos vereség állt az eredményjelzőn a lefújáskor.

Következett két rangadó a csapat számára. Először az Olad csapata ellen sikerült nyerni. Nagyon nehezen induló összecsapáson, sikerült rendezni a védekezést és támadást így a végére 7 ponttal felülmúltuk a hazai gárdát. November végén fogadtuk a CVSE-t, akiket egy ponttal múltuk felül. A pontszegény találkozón ismét a küzdelem dominált, ami már korábban is a gárda erősségének bizonyult.

A regnáló bajnok ellen kellett volna folytatni a jó formát, de a jó játék nem párosult győzelemmel. Három negyeden keresztül szoros volt a mérkőzés de a végére elfáradtunk és ezt az ellenfél a maga javára tudta fordítani. A Vasvár ellen ismét győzelemre készültünk, annak ellenére, hogy ez a csapat mindig is egy mumus volt, ami a harmadik negyedben be is bizonyosodott. Csak egy jó hajrának köszönhetően sikerült 6 ponttal lelépni a hazai csapatot.

Az utolsó előtti fordulóban a Falco U20 csapata látogatott a fürdővárosba. A fiatalokból álló társaságot meggyőző játékkal lépte le a hazai csapat. Az utolsó őszi fordulóban azonban következett egy meglepő vereség Bükön. Sajnos nem sikerült felülmúlni a hazai gárdát, akik végig nagyot küzdöttek. A sárváriak pedig nem találták ennek ellenszerét így a hosszabbítás után 7 ponttal maradtunk alul.
Így 8 győzelemmel és 3 vereséggel kezdjük meg a tavaszi fordulókat, a harmadik helyről.