A Sárvári Amatőr Kosarasok Klubja Közhasznú Egyesület 2009 októberében alakult meg, hogy immár hivatalos keretek közt is folytathassuk a sárvári sportélet színesítését, a kosárlabda helyi szinten tartását.

Kosárlabda csapatunk eredményei egészen 2001-ig nyúlnak vissza. A sárvár városi bajnokság, és a régióban rendezett tornák rendszeres első és dobogós helyezettjei voltunk. Ekkor döntöttük el, hogy fel kell vállalnunk egy magasabb osztálybeli megmérettetést is. Így 2008 óta folyamatosan képviseljük városunkat a megyei kosárlabda bajnokságban.

A csapat javarészt a Nemzeti Bajnokság második illetve első osztályát is megjárt tapasztalt kizárólag sárvári kosárlabdázókból állt össze. Jelenleg 18 fő sárvári fiatallal folytatjuk az edzéseket. Célunk a városban és környékén a kosárlabda még népszerűbbé tétele a fiatal generáció, illetve a szurkolók körében egyaránt.

A 2012/13-as idényben sikerült megszereznünk az első bajnoki címünket, amit a következő idényben megvédtünk. Csapatunk azóta is a megye meghatározó csapatai közé tartozik.

sakk-csapat