Két győzelem! Cél az ötödik hely!

Április 12-én folytatódott a bajnokság a csapat számára, miután kiderült, hogy a Vép csapata lesz ellenfelünk. A párharc első mérkőzésén, hazai környezetben nem is lehetett más az elvárás mint a győzelem. Az első negyedben felváltva estek a pontok, nem tudott egyik csapat sem komolyabb előnyre szert tenni, 11:8. A másodikban azonban a hazai csapat rákapcsolt és egy 6-0 periódussal ellépett ellenfelétől. Így a negyed végére 7 pontos előnyt mutatott az eredményjelző, 25:18. A második félidőben folytatódott a hazai jó forma így 15 pontra hízott a sárváriak előnye. A záró felvonásban a sok cserének köszönhetően visszaesett a fürdővárosiak védekezése, amit a vendégek ki használtak és közelebb férkőztek, azonban a zöld mezesek győzelme nem forgott veszélyben, 48:39. A mérkőzés statisztikája IDE kattintva elérhető.

Négy napra az első mérkőzés után már Vépre látogatott a csapat. Mivel ez volt az első fellépése itt, a legnagyobb kihívás a hibák elkerülése mellett az volt, hogy a terem légköréhez alkalmazkodjunk. A félelmünk be is igazolódott, hiszen a régi pálya nagyon csúszott, ami megnehezítette a játékot. Ennek ellenére a sárváriak megmutatták, hogy nyerni jöttek ide. Az első játékszünetben 13:17 mutatott az eredményjelző. A második felvonásban mindkét csapat 8-8 pontot süllyesztett el a kosarakban, így a négy pontos különbséggel vonultak pihenőre a csapatok, 21:25. A második felvonásban aztán rátettek a vendégek egy lapáttal, így 6 ponttal növelték eddigi előnyüket, 29:39. A negyedik negyedben a vépi csapat minden mindegy alapon megpróbálta szorosabbá tenni a mérkőzést, ami 41:42 sikerült is nekik. A vezetést azonban nem sikerült átvenniük. Ezt követően egy 6:0 rohammal a fürdővárosiaknak sikerült a maguk javára fordítani a mérkőzést, 41:48. A mérkőzés statisztikája IDE kattintva elérhető.
Így a párharcot 2:0-val megnyerte a SAKK, és az ötödik helyért játszhat a Szoese csapata ellen május 5-én, 12:00 órakor a Brenner János Iskolában Szombathelyen.