Alapszakasz: 4. Hely

A jó őszi szereples után bizakodva álltunk neki a tavaszi “hadjáratnak”. Mindjárt egy hazai mérkőzéssel kezdtünk a Deck Bistro ellen. Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, viszont a folytatásban rendezte védekezését, támadását a sárvári csapat, aminek köszönhetően sikerült 2 ponttal felülmúlni az ellenfelet, 59:57.

Következett egy répcelaki kirándulás, ahol meggyőző teljesítménnyel múltuk felül a hazai csapatot (43:78), akiken latszik hogy mérkőzősről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtanak, aminek következtében idén meg is szereztek első győzelmüket.

Ezután jött ismét egy hazai rangadó a Cosmos Home ellen. Ahogy előzetesen is várható volt, szoros mérkőzést hozott a találkozó. Végig koncentrált játékot nyújtott a fürdővárosi csapat es csak a 3. Negyedet engedte át a jó erőkből álló vendégeknek. Így 61:46 sikerült nyerni.

A kőszegi látogatásunk is egy nagy aranyú győzelemmel ért véget, annak ellenére hogy ezen a pályán mindig megszenvedtünk a győzelemért. A második és negyedik negyedben a csapat nagyon elkapta a fonalat így a végére mar nem volt kérdés ki vonul le győztesen a pályáról, 41:76.

Az egyetemi csapat látogatott a fürdővárosba, a következő fordulóban. Sajnos ezen a mérkőzésen nem voltunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel, sérülések, betegség, családi okok miatt elég szűk volt a csapat rotációja. A cél az volt, hogy mindenki adjon ki magából mindent és próbáljunk egy szoros eredményt elérni. Ez sajnos csak részben valósult meg, így megérdemelt vendég győzelem született, 30:54.

Egyik rangadó után jött a másik februárban a csapat szamara. A soron következő nem volt mas mint a BC Olad. Győzelem eseten ellephettünk volna az egyik riválisunk mellöl. Ezzel persze ellenfelünk is tisztában volt és nagyon koncentrált, összeszedett játékkal rukkolt elő ezen az esten, aminek a hazaiak nem találtak az ellenszeret, ezt mutatja az összesen dobott 26 pont is. A vendégek 26:48 múltak felül vendéglátóikat.

A sorozatban két vereség után látogattunk Celldömölkre. Az első félidei ponterős játéknak köszönhetően 17:32, végig kézben tartozva a mérkőzést, a hazai alakulat nem tudta a maga javára fordítani az eredményt, így a végeredmény 49:57.

Az eddig veretlen, regnáló bajnok következett. Az ilyen szinten jó erőkből álló ellenfelünk ezen az esten sem botlott meg. Az első félidő szoros néhány pontos vendég vezetést hozott, majd a harmadik negyedben dobott hazai 1 pont megpecsételte a sorsunkat. A 9700.hu Ingatlan 36:55 győzött.

Közeledve az alapszakasz végéhez minden győzelemnek fontos tétje volt, hogy sikerüljön megőrizni a harmadik helyünket. Ezt a Vasvar csapata ellen mutathatta meg a zöld mezes garda. A 75:40 győzelem nem is adott kétséget afelől, hogy melyik csapat all jobb erőkből.

Az idegenbeli Falco KC U20 találkozó volt az utolsó előtti az alapszakaszban. A fiatal hazai csapat nagy iramot diktált, amit nehezen, kapkodva tudott csak tartani a sárvári garda. A mérkőzést a második félidőben sikerült a magunk javára fordítani a ponterős harmadik játékrésznek köszönhetően, így 56:74 lett a mérkőzés végeredménye.

Az utolsó alapszakaszbeli mérkőzést itthon a Bük csapata ellen vívtuk meg. A harmadik hely megszerzéséhez szükség volt a győzelemre, igaz meg ekkor sem volt biztos, mert itt mar nem a csapat kezében volt a sorsa. A második félidőben sikerült a magunk javára fordítani az összecsapást, az elfáradó piros mezesek ellen. Sikerült revansot venni az őszi vereségért, 55:40-re.

A csapat szamara a 4. hely azt jelenti, hogy az 5. Cosmos Home ellen folytatjuk a küzdelmet a rájátszásban két nyert mérkőzésig, az első összecsapás április 11. Tinódi Gimnázium, kezdés 19.15.